Udestue / tilbygning der bygges foråret 2007 (fra tanke til virkelighed)

Se hvad der skete tidligere ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9

 
Uge 22
Nu er det blevet hverdag og vi kan nu selv bestemme, hvad vi vil lave og hvornår. Det vil sige, at vejret jo bestemmer, hvad man kan lave. Der er hedebølge i Danmark og overhovedet ikke til at foretage sig noget før det bliver aften.

Men alligevel - min mor på 78 år - og haveejer gennem snart 50 år - er ikke sådan at bide skeer med. Så hun ringede for at spørge, om det var nu, vi skulle gøre det bed klar, som er foran huset. Så hun kom og så gik vi i gang med at rydde bedet for planter samt gennemgrave jorden i et spadestiks dybde. Det var meget hårdt arbejde i varmen.

Her er et par billeder af dagene med mor på "hoveriarbejde" som Willy siger. Mor og jeg siger nu, at vi nyder at arbejde i haven, men Willy siger: Kun en tåbe frygter ikke haven. Men mor erkendte senere, at hun var godt brugt, da hun kom hjem her ude fra. Det er også et par år siden, at hun solgte sin præmiehave i haveforeningen Moselund.

På billedet ses mor med sine røde træsko

 
     
Og Willy gik i gang med at opgrave fliser - 40x40 - samt lægge andre fliser 20x40 i den tidligere urtehave. Da Willy kom til sidste række, opdagede han kampesten, der var nedgravede. Det kunne hverken han eller jeg huske, at Willy tidligere havde nedgravet for at holde på jorden. Men op skulle de. Og som det fremgår af billedet, var de ikke alle lige små. Nu er de mindre sten nedlagte, og det ser pænt ud.
     
Uge 23
I denne uge fik Willy rigtig blod på tanden til at arbejde videre med sten. Og Willy lavede den flotteste trappe foran udestuen - mens jeg fik flyttet planter i det nye gennemgravede bed. Jeg har besluttet, at jeg ikke vil gøre mere før mor kommer igen. For hun skal have lov til at høste frugten af vores anstrengelser. Det er vel rimeligt nok.
   
   
   
Desuden fik jeg en aften tid til at klippe den krybende enebær som jeg gennem flere år har haft omdannet til disse kugler. Kuglerne skal klippes ca. 2 gange om året.
 

Uge 24
Så mente mor, at hun havde samlet kræfter til, at vi kan få tilplante vores bed. Og det var vi selvfølgelig bare med på. Først gennemgik vi lige havens forskellige blomsterbede for at finde ud af, hvilke planter, der kunne flyttes. Der var heldigvis en del, da vi ikke har nogen bil at transportere nyindkøbte planter i.

Så gik turen til Bauhaus planteafdeling, hvor vi købte

  • 3 stk. Pieris japonica samt

  • 3 stk. silkepæoner "Paenio lactiflora"

Da vi kom hjem fik vi dem plantet sammen med de planter, som kunne flyttes fra andre dele af haven. Så opstod der et problem - vi manglede stadig planter. Dagen efter gik turen til Hobby-Haven i Hasselager, hvor vi købte

  • 3 stk. hvide lavendler

  • 1 stk. Buddleja davidii "White Ball" - en speciel lav udgave, der ikke bliver mere end 1 meter

  • 1 stk. Ginkgo biloba "Marieke" - er kugleformet

  • 1 stk. opstammet japanske prydæble - malus "Freja"

Så kunne vi få fyldt sidste del af bedet op. Og her er resultatet. Vi synes det ser flot ud - men bedøm selv.

 
Og mens vi alle tre arbejdede i haven med fliser samt planter - lå Mikkel ræv stille og roligt nede ved hækken i over en time.
 
Se fortsættelse ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10
Home