Udestue / tilbygning der bygges foråret 2007 (fra tanke til virkelighed)

I sommeren 2006 besluttede vi os for at få bygget en udestue. Efter at have brugt internettet flittigt for at se ideer samt at få tilsendt brochurer fra forskellige firmaer, faldt valget på en udestue fra vj-b a/s i Ikast.

Har du lyst til at læse mere om firmaet, kan du klikke på deres logo herunder og du kommer til deres hjemmeside

På vores første besøg i firmaet havde vi forberedt en masse spørgsmål ligesom vi havde lavet en råskitse over, hvor stor (længde og bredde) samt placering  i forhold til vores nuværende. Da udestuen eller rettelig tilbygningen skal være i forlængelse af vores nuværende stue, havde vi selvfølgelig også en masse spørgsmål desangående. Men her kunne vj-b vise flere flotte og spændende forslag, lavet hos dem selv eller lavet hos andre kunder.

Efter en lille uges tid, fik vi tilsendt nogle tegninger over de tanker, som vi havde gjort, sammen med deres medarbejder Benny Jørgensen. Det er utroligt pludselig at se hvordan det ville komme til at se ud.

Her tegninger af hvordan det kommer til at se ud:

Situationsplan Facade A
   
Facade B Facade C
     

Da vi havde kigget meget grundigt på dem, fandt vi dog ud af, at der nok var noget, som alligevel skulle rettes. Men det er jo også let, når man kun skal viske nogle streger ud og sætte nogle nye. Så vi fik arrangeret et nyt møde i Ikast, hvor vore nye ændringsforslag blev noteret og der blev lavet nye tegninger, mens vi var der. Ligeså fik vi aftalt, at vi ville have en glasbane hele vejen hen over taget, så man kan se himlen i hele tilbygningens længde. Nedenunder kan du se, hvordan det så nogenlunde skal se ud, når det engang bliver færdig.

Vi havde i mellemtiden også fundet ud af, at det heldigvis stadig var muligt at få fat i den samme slags mursten, som vores hus var bygget af i 1982 ; nemlig RT401 fra Randers Tegl. Det havde Stark fundet ud af. Derfor valgte vi dette hus med synlige mursten både ind og udvendigt.

Da vi meget gerne ville se et hus, som de havde bygget i vores område, fik vi også oplyst en adresse på nogle beboere, som vi kontaktede og efterfølgende har besøgt. Det var dejligt at se, at deres udestue var ligeså gedigent arbejde, som vi havde set i Ikast. Man kan jo somme tider have mistanke om, at de prøve- eller udstillingshuse man ser, er af bedre kvalitet, end det, som bliver leveret hos kunderne. Og de fortalte, at de havde været så tilfredse med firmaet, at vi efterfølgende på ingen måde mere var i tvivl om, at vi skulle vælge vj-b til at stå for opgaven.

Se link på den udestue, som vi er faldet for ved at klikke her og vælg eksempel 3

 
Så, da vi nu endelig var blevet enige om, hvordan det skulle se ud, var der jo lige det med, hvornår kunne det så blive lavet. Vi skrev på det tidspunkt august måned og vi fik at vide, at det kunne blive i uge 5/2007 - altså om et halvt år.

Men det kunne selvfølgelig godt virke som meget langt ud i fremtiden. Men da vi forinden skulle have gravet alle vore planter op, som var i dette område + 1 meter udenom, var der da vist ingen tvivl om, hvordan vi skulle fordrive tiden indtil da. Så der var ikke andet end spytte i hænderne og så gå i gang.

Nedenfor er 3 billeder af, hvordan det oprindelig så ud

Så gik vi i gang med at grave planter op. Al den tid, hvor vi i hele efteråret havde så meget som 5 minutter i overskud, blev brugt til at grave buske og træer op. Det var hårdt, da der kun var vores engen muskelkraft til at få planterne op med. Så hvor vi godt kan lide at lave mad på Weber grillen blev det i stedet til noget hurtigt mad også var det i stedet for spaderne, der var i brug.

Vj-b havde ansøgt om byggetilladelse ved Århus kommune for os, og den blev heldigvis givet; ligesom en repræsentant for vj-b kom for at lave kontrolmålinger og se på adgangsveje.

Nedenfor er 3 billeder af, hvordan det så ud, da vi meldte klar til vj-b efter opgravning af alle planterne i området. På det tidspunkt
 
Så en dag i december 2006 fik vi besked på, at vj-b var forud for deres plan, og at de kunne starte allerede i uge 2. Det var dejligt for det var trods alt  noget vi havde set frem til i lang tid. Så tirsdag den 9. januar 2007 kom de første af en række håndværkere, der efterhånden ville indfinde sig. Vi vil nu tage billeder af hele byggeriet så det bliver muligt at se, hvor langt håndværkerne kommer.
 
Se fortsættelse ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

Home