Udestue / tilbygning der bygges foråret 2007 (fra tanke til virkelighed)

Se hvad der skete tidligere ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9

 

Dag 7 - mandag den 12. februar
ankom huset så i 5 store pakker og kort efter kom også de 2 tømrere Ejgil og Anders fra Vj-b. Der kom senere på formiddagen også de fliser, som skal være gulvet i udestuen.
Her er billeder fra dagen som den skred frem. Så alt i mens at tømrerne knoglede udenfor, så malede Willy og jeg videre indenfor. Og så kom der selvfølgelig også gæster for at se, hvor langt tømrerne og vi var nået.

Da tømrerne tog hjem - var mange elementer sat op, så man kunne fornemme, hvordan det ville komme til at se ud.
 
Dag 8 - tirsdag den 13. februar
fortsatte tømrerne fra morgenstunden og her er dagens gang.
Først fjernede de den eksisterende gavlbeklædning på vores hus så der blev fri udsyn ind til vores loft. Så blev de sidste elementer sat op og de blev også færdige med at lave spær. 
   
Og samtidig malede Willy og jeg videre. Vi er nu blevet færdige med de brædder, som skal have den mørke farve. Så mangler vi "kun" de lyse farver. Der er mange brædder - vi har optalt at der i alt er 85 stk. der alle skal grundes på 2 sier, samt derefter males h.h.v. lys grå og platingrå.
 
Dag 9 - onsdag den 14. februar
mødte Anders og Ejgil igen så snart det var blevet lyst. Da der i går var opsat spær, så lavede de undertag med isolering hele dagen. Glasbanen blev også opsat, men er ikke helt afsluttet. Nu mangler der kun et vindue over mod vores nabo at blive isat.
 
     
Da de var ved at være færdige kom Martin vor elektriker for at lave lampeudtag samt nogle andre småting. Da de alle var kørt, gav Willy og jeg os til at fjerne alt det vand, som lå i udestuen fra den smeltede sne der faldt natten mellem søndag og mandag. For nu er udestuen jo næsten lukket, så det snart ikke mere kan regne ind.
Tømrerne fortalte at de kommer i morgen og laver det sidste i denne omgang. I dag ser udestuen således ud.
 
 
Dag 10 - torsdag den 15. februar
mødte Anders og Ejgil igen så de kunne blive færdige med deres andel af projektet. I dag blev der opsat loft, fuget m.m. Her er billeder fra dagens dont.
 
Willy og jeg kantede os mellem deres værktøj og vores garage med de brædder, som vi havde malet. Vi blev færdige fredag, og så havde vi malet 85 brædder på 3 sider i alt - dvs. 255 sider - med en gennemsnitslængde på 4,5 meter. De længste var 5,5 meter. Nu ligger de alle i garagen sammen med materiale, som tømrerne skal bruge, når de kommer igen senere.
 

Torsdag den 22. februar samt fredag den 23. februar
fik vi i Århus snevejr. Ja de begyndte allerede onsdag, men da var de da til at komme frem og tilbage på arbejde med offentlige transportmidler. Men så sneede og blæste det bare i et væk. Selv om vi skrabte alt, hvad vi kunne, var det umuligt at holde bare indkørslen så meget fri, at man kunne komme ud til vejen mellem de store driver på hver side af den gangsti, som vi havde lavet.

Der var en drive foran huset, der startede ved hækken ved Holmstrupgårdvej i en halv meters højde og fortsatte hele vejen langs huset, hvor den voksede sig større og ved husgavlen i modsatte ende, var den lige så høj som tagrenden. 

Her lidt forklaring til billederne nedenunder:

 1. Mod vores nabo hvor man kan brændestablen til venstre

 2. Mod vores nabo

 3. Et kig ned i haven langs hækken

 4. Et kig ud af vores soveværelses vindue, hvor det kan være svær at se, hvilken plante der er hæk og hvilken der er kirsebær laurbær

 5. Hvis vi åbnede vores fordør, kunne vi kun se de øverste af vores hæk - resten var ikke til at se

 6. Da Willy havde skovlet terrassen fri søndag, så der var klar til at murerne skal komme i morgen, så der jo hent flot ud. Men det havde også været en hård omgang.

Det hører selvfølgelig også med, at jeg (Susanne) har ligget i sengen det meste af dagen med influenza, så Willy har måttet skrabet det meste selv. Godt gået, af en mand på 70 år. Ja de er seje - årgang 36.

     
1 2 3
4 5 6
     
I de dage fik vi desværre også sne ind på loftet. Vi opdagede det, da det begyndte at dryppe på stuegulvet. Det er noget, som vi ikke har prøvet før. Det skyldes selvfølgelig, at tømrerne havde løftet tagpladerne og ikke fået skumklodserne på igen. Willy fjernede i alt 9 baljer med sne og det er nu gået ud over isoleringen.

Natten mellem fredag og lørdag styrtede en del at taget sammen på det nærliggende Bilka, så det fortæller også, hvor store snemængder der har været tale om, og nu, hvor tøvejret så sat ind og det regner, kan vi forhåbentlig blive af med sneen. Men flot har det set ud.

     

Dag 11 - mandag den 26. februar
mødte 3 murerne straks fra morgenstunden. De fik hugget og skåret de huller, som fremover skal udgøre døren og vinduet, mellem udestuen og den nuværende tv-stue. Og selv om de brugte en våd-skære-maskine - ja så der er altså mildest talt støvet. Men man må jo lide før det bliver godt igen.  Og så murere de ellers efter skabeloner, så vi kunne komme til at se, de færdige buer. Det synes vi ser pænt ud.

     
     
     
Dag 12 - tirsdag den 27. februar
mødte 3 murerne igen - for de havde var nok at se til. Den lille bue ved vinduet manglede og så skulle der mures gavl op over hhv. dør og vindue. Det nåede de også og tilmed blev væggene vandskurede.

Lidt over middag kom der en betonkanon med det slidlag, der skulle udlægges forinden fliserne skal på i morgen. Det blev læsset af i vores indkørsel og kørt med trillebøre gennem garagen, via terrasse og ud i udestuen. En ordentlig tur. For til sidst at blive fordelt over hele gulvet. Et værre slid.

     
     
Dag 13 - onsdag den 28. februar
kom der 2 murere. Mon Jan var blevet helt slidt op i går? De arbejdede alle 3 i hvert tilfælde hårdt hele dagen. Og i dag ville de lægge fliser.

Men i dag fik de lagt fliser. Heldigvis var de fliser, som vi havde valgt, nemme at skære i samt dele. Og det var der jo også så rigelig brug for, da vi har valgt at få lagt 2 rækker langs væggene på en måde mens hele midterpartier skal være diagonalt. På billederne kan du se, hvor flot det er blevet.

     
     
     

Dag 14 - torsdag den 29. februar
kom de samme 2 murere, som var her i går. De fik fuget gulvet samt lavet sokkel. Her er et billede af den fine sokkel i hjørnet.

Og så fik de ikke mindst ryddet noget af alle de materialer væk, som har stået foran huset og set så grimt ud. Nu mangler der så kun affaldet, men det kan desværre ikke ske før sneen er væk, da det ikke er til at komme til. Desværre har Skjoldhøjparkens gartnere læsset al sneen i nogle store bjerge lige på vores fortov og dermed begravet affaldet. Og så kørte murerne hjem, da de nu er helt færdige hos os.

     
     
Fredag den 1. marts samt weekenden
fik vi ryddet op både ude og inde. Og nu er turen så kommet til tapetafrensning. Vi har købt en "stripper" som let får det øverste lag tapet med maling væk. Så kommer efterfølgende under tapetet, men det er meget lettere med vand og en spartel. Så det bliver nu Willy og mit job de næste par dage. Ren råhygge. Vi har besluttet selv at lave denne del af arbejdet, inden der skal komme en maler.
     
     
Hele weekenden er gået med tapetafrensning, samt besøg af familie og venner for at se projektet ved nærmere øjesyn.

Nedenunder kigger Willy op gennem glasbanen, da det nu er begyndt at regne. Se hvordan væggen nu er begyndt at tørre (det er det lyse nederst) og til højre sidder Willy og filosoferer i en stol. Bemærk udsigten!

     
Næste håndværkere er:
 • Vj-b tømrerne, som kommer tirsdag og onsdag for at opsætte lister langs vægge og lofter m.m.
 • Vores egen tømrer Thomas, som forhåbentlig er kommet fra skiferie UDEN brækkede lemmer og laver tag på hele huset
 • Elektriker Martin som laver kontakterne færdige både ude og inde
 • VVS Flemming som får tilsluttet sløjfen så vi kan få varme på gulvet i udestuen i løbet af ugen
 • Maler Steen som skal opsætte glasvæv samt male vægge og vinduer m.m.

Se fortsættelse ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9

Home