Udestue / tilbygning der bygges foråret 2007 (fra tanke til virkelighed)

Se hvad der skete tidligere ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7 

 
Uge 16
Torsdag fik vi bestilt Kirsch cordless plissé rullegardiner hos Garant i Tilst. Og vi fik dem forhandlet ned i pris fra knap 18.000 kr. til 16.000 kr.. De gik med til rabatten, da vi jo også havde købt Kährs gulve hos Garant.

Fredag fik vi leveret møbler fra Hansen møbler, og udestuen ser nu således ud, efter udpakning og montering:

     
     
Uge 17
Mandag kom mureren for endnu engang at reparere eller udskifte fuger i gulv samt udbedre andet murerarbejde. Vi er desværre rigtig godt trætte af, at vi endnu ikke kan  komme helt på plads. Ligeså vil vi gerne have gjort ordentlig rent i hele huset. Men heldigvis kunne han skrabe fugerne op og erstatte dem med en farve, som er identisk med de øvrige fuger. Han puttede en lille smule hvidt i mørtelen. Ligeså fik han afsyret og repareret omkring stikkontakter, så de nu ligner de øvrige. Ærgerligt, at han skulle komme 4 gange, før det blev OK, når øvrige håndværkere har lavet alting korrekt 1. gang.

Mandag kom vores maler igen. Men denne gang for at male vinduer og døre. Vi har nemlig tænkt at skifte hele husets farve fra grønt til RAL 7035 (lys grå) samt RAL 7036 (mørkere grå) og her kan du se hvordan, der kom til at se. Hvis du undrer dig over, at garagen stadig er grøn, så skyldes det, at vi selv vil male den. Men det bliver et senere projekt. Ligeså mangler der også inde i falsene, men det kan man ikke se - kun ved vi det.

   
     
Uge 18
I denne uge koncentrerede vi os om haven. Og da vi lige havde ikke mindre end 3 træer (15 år gammelt ærte træ, 25 år gammelt opstammet troldhassel træ samt en 20 år gammel klippet thuja), som skulle graves op, fik vi lige hjælp af af gravko, som var hos naboen.

Det var godt nok heldigt, at den lige var der. For ellers havde vi da hvis haft rigeligt at lave de næste mange dage. Her er et par billeder af projektet:

     
     
     
Og når man sådan skal slæbe, kan det jo være dejligt med en smøg bagefter. Willy har bestemt sig for at holde op, når vi er færdige med udestuen og det, som følger med. Han vil gerne følge mig - jeg kvittede smøgerne 1. januar 2007 kl. 04 30 - uden nikotin plaster og lignende.

 

     
Så fik vi besøg af et par raske svende, som gerne ville have de opgravede træer. Og den ene ville også gerne have nogle af de roser, som jeg ville grave op og smide væk. Da vi bare betingede os, at de selv gravede det op, ja så gik de straks i gang med hver sin spade
   
     
Uge 19
Ugen startede med, at vi fik gardinerne leveret og opsat om tirsdagen. Så nu kan vi spise morgenmad uden at få sol i øjnene
     
Torsdag morgen kom tømrerne fra VJ-B for at udskifte et af ovenlysvinduerne, som er revnet p.g.a. spændinger i glasset samt lave de manglende fuger, omkring døren. Dermed har VJ-B afsluttet deres del af projektet, som vi udtrykker vores fulde tilfredshed med.

I weekenden kom nogle af vore venner for at hjælpe os med at lave flisearbejde rundt om udestuen samt foran og omkring garagen. Vi havde fået levet 5 meter sand samt 42 m2 herregårdsfliser. Så der var noget at bruge kræfterne på.

Og om lørdagen måtte vi have fat i en af vore venner, Poul Erik, som har en trailer. For vi skulle lige pludselig bruge 120 kantblokke + noget mere, som vi skulle hente hos en nærliggende Stark. Her er et par billeder fra weekenden og det flotte resultat.

     
     
     
     

Nu mangler der bare et par blomster og krukker, men det kommer senere. Og så begynder vi at kan se en ende på al roderiet, da det så kun bliver os, der skal have lavet en bed foran udestuen og terrassen. Det bliver rent råhygge.

Og så kan vi endelig begynde at nyde, at vi har fået en udestue og at kunne lave de ting færdige, som der mangler - i vores eget tempo. Og ikke nogen håndværkere, som banker på døren tidlig næste morgen. Måske mest mig, Susanne, som er et udpræget B-menneske.

Det glæder vi os uendelig meget til.

Se fortsættelse ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9   10

Home