Udestue / tilbygning der bygges foråret 2007 (fra tanke til virkelighed)

Se hvad der skete tidligere ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9

 

Dag 1 - tirsdag 9. januar
Her blev der gravet 40 cm ned og ca. 1 meter ned, hvor fundaments blokkene skal være både med maskine og med håndkraft og endda, da det blev meget mørkt. Al jord skulle de rundt om vores garage med for at komme om til containeren med.
     
     
     
     

Dag 2 - onsdag 10. januar
Håndværkerne kom meget tidligt og det gjorde en stor kanon med beton fra Unicon også. Så gik den vilde jagt rundt om garagen mange gange med beton til hullerne. Og så skal det jo også lige fortælles, at det regnede hele den udslagne dag.

     
 
Container fyldt med jord Willy fjerner spor fra container Sådan ser "hullet" ud
     
Torsdag - fredag - lørdag (ingen håndværkere og man kan sove længe!!)
men levering af materialer til den kommende uge.
     

Nu var det jo sådan, at der fredag - lørdag - søndag blev et forrygende stormvejr med vindstød af orkan styrke. Har du glemt det, så følg dette link til TV2 vejret. Det resulterede i, at Willy og jeg måtte op kl. 3 om natten for at fange pakkerne med styropack (flamingo baller) som fløj omkring på græsplænen. Vi fik dem tøjret på terrassen og gik så i seng igen.

Næste morgen måtte vi så op for at flytte dem samt Rockwool A-murbattsene ind i vores garage, da vi ikke var hjemme i løbet af dagen, så vi kunne holde øje med dem. Så så garagen pludselig således ud med isoleringsmaterialer fra gulv til loft i flere stabler

     
Søndag - mandag
fik vi tid til at kigge nærmere på de mursten, som var kommet og stod på paller. Stor blev vore overraskelse, da vi opdagene, at varenummeret RT401 godt nok var identisk med det nummer, vi havde fået oplyst hos Stark og som vi kunne se på Randers Tegls hjemmeside. Vores hus er bygget med disse sten i 1982 er "flammede med øjne" som de kaldes af teglfolk,  men det var de leverede absolut ikke - de var nærmest ræverøde og uden øjne!

Straks kontaktede vi mureren Søren Thim for at finde ud af, hvad vi skulle gøre. Han havde heldigvis stor forståelse for, at vi ville prøve at finde et alternativt til de leverede sten. Vi fik aftalt, at vi straks mandag skulle kontakte Randers Tegl for at finde ud af, hvorfor der var så stor divergens på de leverede i forhold til vores hus og deres produktblad på hjemmesiden. Randers Tegl fortalte, at det var der altid, men at man skulle se teglstenene for sten fra hver brænding var forskellig afhængig af leret, der blev brugt. Hvor skulle jeg som lægmand dog vide det. Nå, men det gik vi jo så og "tyggede" på. Hvad skulle vi dog gøre? Vi måtte melde tilbage til mureren, at der tilsyneladende var så stor forskel på stenene.

 

Dag 3 - tirsdag 16. januar
startede støbefolkene kl. 7 00.  Først blev der fyldt leca i bunden og ovenpå lagt flamingopladerne og ovenpå disse rionet til at binde varmeslangen fast med.

     
Kl. 9 00 mødte vvs manden ind og varmeslangen - i alt 75 meter - blev rullet ud og snøret fast til rionettet.
     
Og da vvs manden var gået fortsatte støbefolkene med at gøre klar til, at der skulle komme beton til at lukke hullet. Mens de gik og ventede på vognen med beton, fortalte støbefolkene, at de faktisk havde lavet en brøler. De var kommet til at grave så langt ned, at vi i stedet for 30 cm havde fået 45 cm isolering. Det var faktisk noget de havde fundet ud af, da de ikke kunne forstå, at der ikke var flere flamingoplader i overskud.
   
     

Onsdag
kontaktede vi igen mureren for at få mulighed for at finde nogle alternative sten. Vi var først ved Stark i Århus Nord. Her fik vi Stark til at kontakte Randers Tegl for at få afklaret misforståelsen. Nu fortalte Randers Tegl, at man ved bestilling af lige præcis stenen RT401 skulle fortælle, om stenene skulle være af den røde eller brune nuance! Det var en meget stor overraskelse for Stark medarbejderen, som trods alt havde arbejdet med facadesten i de sidste 10 år, men aldrig hørt dette.

Og mureren blev lige så overrasket da vi fortalte det. Han lovede at kontakte os så snart, han havde fundet ud af noget med hans leverandør. Aftalen blev senere, at vi skulle køre til 2 forskellige afdelinger af Stark i Kolind på Djursland samt i Randers, hvor de mente af have nogle sten. Desværre havde de ikke det.

 

Torsdag
morgen fik jeg (Susanne) en aftale med Hammershøj Teglværk mellem Randers og Viborg, at vi kunne komme forbi for at se deres udstilling med de sten, som de laver for Randers Tegl. Desværre var også denne køretur forgæves med hensyn til sten RT401. Har du lyst til at se, hvordan man laver teglsten, så følg dette link.

Men så fandt vi en helt anden sten Unika Hampton RT523 i en mørk udgave, der efter vores mening vil matche de bestående sten. Stenene er reelt en fejlproduktion, da stenene skulle være, som på dette billede men vores sten er udelukkende den mørke farve. Vi beholder fugefarven som på vort hus.

Stor var glæden over, at det endelig lykkedes så vi kunne fortælle mureren, at byggeriet nu kan fortsætte så snart stenene bliver leveret. Dette blev fejret med SOS!!

   

Tirsdag
Tømrermester Thomas Pedersen kom for at se, hvor langt håndværkerne er kommet indtil nu. Han skal lægge tag på vort nuværende hus og har ligeledes fået en aftale med vj-b om, at han skal lægge tag på udestuen. Da Thomas skal på skiferie i uge 9, starter han først hos os i uge 10. Til gengæld leveres de brædder i uge 5 eller 6, som vi selv skal male.

Torsdag
eftermiddag ankom en stor lastvogn med vore sten, som Susanne havde bestilt på Hammershøj teglværk. Og det er de rigtige Unika Hampton RT523. Der var en lang forklaring med til hvordan de skal mures op. Se denne, hvis du har interesse i det.

Fredag
fortæller vores elektriker han har fået at vide, at mureren kommer på mandag. Så sker der endelig noget mere.

 

Se fortsættelse ved at klikke her 1  2  3  4  5  6  7  8  9

Home