Her boede familien Wiltoft fra 1989 - 2015

 

Vi boede i Skjoldhøjparken (vistnok Danmarks største grundejerforening) ca. 5 km udenfor Århus centrum sammen med min mand Willy i en dejlig villa opført i 1982. Vi flyttede til området i 1989 og var meget glade for at bo her. Vi har nu solgt huset i 2015 efter 25 år, og er flyttet til et mindre rækkehus på 112 m2, ikke langt fra området.

Her ser du et billede af Willy.

Willy og Egon (kammerater i mere end 40 år) har deres egen hjemmeside "De pletskaldede ulve", som hvis du har lyst, kan se her. Siden er lavet for og om ældre.

   
Skjoldhøj Grundejerforening er på 1012 parceller og et 250 tønder land stort område.  De ældste huse er fra 1972 og blev bygget på samme tid, som vores nærbutik. Vil du læse mere om Skjoldhøj Grundejerforening, så se deres hjemmeside, som du finder ved at klikke her

Grundejerforeningen passer og vedligeholder alt i kvarteret bortset fra de enkelte grunde og tre kommunale fordelingsveje. Det betyder, at de tre ansatte gartnere står for vedligeholdelse af: 

17 km asfalterede stikveje  
14 km stier med SF-sten  
18 hektar plæner og rabatter  
4 legepladser  
En lille skov  
10 km busketter  
Et hus med værksted  
500 vejbrønde  
Hundelatriner  
Skilte  
Flidshugning på egen grenplads

Skjoldhøjparken er omgivet af skov. Desuden løber der en lille bæk ud i en lille kunstigt anlagt sø, lige neden for Skjoldhøj Kirke. 
Vi har ingen bil, men derimod 2 cykler og 1 knallert. Det er et godt sted at bo, da der er gode indkøbsmuligheder. Vi har en meget stor nærbutik Bilka men også den mindre Aldi (Tysklands største forhandler af edb-udstyr) samt flere andre gode forretninger i nærheden. Desuden har vi gode bus og rutebil forbindelser til eller fra Århus.  
For børnefamilier kan det have interesse at vide, at der er både skole og daginstitutioner i området.
Er du interesseret i at læse om Tilst - Kasted lokalhistoriske arkiv, som har lavet en hjemmeside om både Tilst og Skjoldhøj områdets historie i de seneste 200 år og se både gamle og nyere billeder fra egnen, så skal du prøve at klikke her.

Her er et par billeder fra vores hus

Set fra vejen

hus3.jpg (82501 byte)

hus1.jpg (80827 byte)

 

Set fra havesiden

 

Terrasse

 

Udsigt mod Skjoldhøj Spejdernes hytte, som har egen hjemmeside

Udsigt mod Skjoldhøj Kirke og Fujiyama bjerget (117 m. o. h.) i baggrunden

kirke.jpg (41454 byte)

   

Her ser du billeder af de fornøjelser, der er ved at have en brændeovn

braende2.jpg (55293 byte)

braende1.jpg (41294 byte)

braende.jpg (73834 byte)

Har du lyst til at se vore "husdyr" - som er hare - fasan - pindsvin og fugle?

Naturområde i Skjoldhøj indvies med ørreder af minister

Med udsættelse af hver sin ørred indvier Miljøminister Connie Hedegaard og Rådmand Poul B. Skou den 28. oktober 2005 området omkring Voldbækken i Skjoldhøjkilen, der har undergået en større restaurering. Samtidig underskriver miljøministeren, Rådmand Peter Thyssen og Rådmand Poul B. Skou en samarbejdsaftale om skovrejsning af endnu en del af True Skov.

Siden april i år har Århus Kommune og Skov- & Naturstyrelsen i tæt samarbejde gennemført flere anlægsprojekter i Skjoldhøjkilen vest for Århus. Skjoldhøjkilen er en del af True Skov. Vandløbet Voldbækken har blandt andet gennemgået en større restaurering, der er etableret 5 søer, tilplantet 55 hektar nye skovarealer i True Skov og anlagt kilometervis af nye stier og skovveje.

Nu er projekterne færdige. Samtidig er planerne lagt for skovrejsning af endnu en del af True Skov. Det fejres med en officiel indvielse fredag den 28. oktober, kl. 11.30 ved den nye Voldbæk.

Et samlet løft
”Projekterne har givet Skjoldhøjkilen et samlet løft, der har gjort området til en af de største naturattraktioner i Århus Kommune. Voldbækken har fået væsentligt bedre vilkår for dyr, fisk og planter”, siger Rådmand Poul B. Skou fra Magistratens 2. Afdeling.

Og Rådmand Peter Thyssen tilføjer: ”Med indgåelse af aftalen om skovrejsning af endnu en del af True Skov, er denne godt på vej til at blive et sammenhængende naturområde på størrelse med Marselisborg-skovene”.

”Det skal selvfølgelig fejres”, siger Rådmand Peter Thyssen og Rådmand Poul B. Skou samstemmende. Derfor er Miljøminister Connie Hedegaard inviteret til at være med til at indvie det nye naturområde.

Store forventninger
”Det er en stor begivenhed at indvie Voldbækken, fordi naturområdet omkring vandløbet fremover vil være et stort aktiv for både borgere, institutioner, fritidsklubber, idrætsforeninger og naturorganisationer. Derfor vil jeg ikke lægge skjul på, at vores forventninger til dagen er store”, siger Poul B. Skou.

Ministeren og Rådmand Poul B. Skou vil på symbolsk vis udsætte hver sin ørred i den restaurerede Voldbæk, ligesom skolebørn er inviteret for at være med til at udsætte et større antal ørreder i vandløbet. Kommunens borgere er også inviteret med til indvielsen af det nye område.

Også Peter Thyssen ser store muligheder i det nye område og udtaler: ”På sigt har True Skov mulighed for at blive et nyt populært naturområde, og så er den nye skovrejsning med til at beskytte grundvandet og dermed sikre det fremtidige drikkevand i Århus Kommune”. Ved indvielsen vil Miljøministeren, Rådmand Peter Thyssen og Rådmand Poul B. Skou derfor også underskrive samarbejdsaftalen om skovrejsning af endnu en del af True Skov.

Stavgang i området før indvielse
Bente - Susanne
Forfriskninger ved indvielse
Willy - Lillian - Susanne
Hjemad fra indvielsen
Willy - Lillian - Susanne
Home