Feriesteder (læs Grækenland)

Jeg elsker de varme lande og især Grækenland, og har været på ferie i Grækenland i alt 14 gange, typisk af 2 ugers varighed. Det har både været øferie samt rundrejser på fastlandet.

Mine ferierejser har foregået med charterselskab (Tjæreborg, Skibby Rejser eller Fritidsrejser) fra Danmark. Derefter har jeg lejet en knallert i hele perioden, så jeg på egen hånd har kunnet bevæge mig rundt til de steder, som jeg på forhånd har læst om hjemmefra i forskelligt litteratur. 

Jeg har desværre ikke haft "oldævl" i skolen, men i en sen alder fundet ud af, at det var en god ide, at have haft lidt baggrund. Men bedre sent end aldrig. Så har jeg læst historierne fra rejsebeskrivelser samt Homer m.m., og taget på tur til "arnestederne" siden hen. Jeg har fundet ud af, at den græske oldtid med dens arkæologi og de gamle byggemetoder er umådelig spændende, samt ikke mindst, at den græske befolkning, er utrolig venlige.  
 
1 1 uge klassisk rundrejse med besøg i Athen, Korinter-kanalen, Argos, Epidauros,  
Tripoli, Pyrgos, Patras, Olympia, Delhpi, Lavia, Larisa, Kardisa, Trikala med besøg i (Meteora-klostrene) kombineret med 1 uge på øen Euboa 
Billedet er fra Tripoli
 
2 Athen med besøg på alle de udgravningssteder og museer, man kan nå på en uge samt 1 uge på øen Euboa
3 2 uger på øen Kos selvfølgelig med besøg på kurstedet Asklepion og en sviptur til vulkanøen Nisyros, som dog heldigvis ikke var i udbrud!!
4 2 uger på øen Kos for at søge om arbejds og opholdstilladelse. Jeg ville gerne bosætte mig i en lille landsby Sitia, hvor jeg fandt al den skønhed og ro, jeg forbinder med Grækenland. Desværre mislykkedes det, da jeg kun kunne få tilladelse til 3 måneders ophold
5 2 uger på Kreta (boede i Heraklion) med besøg i Chania med ture til Platanos, Elafonissi, Paleochora, Sougia, Frangokastello, Lasithi-sletten, Rethimnon, Matala, Agios Nikolaos, Elounda, spedalskhedsøen Spinalonga, Malia og Sithia. Indeholdt bl.a. vandretur gennem Samaria-kløften.  
 
Agios Nikolaos Samaria-kløften
samaria.jpg (10485 byte)
På denne tur fik jeg en helt fantastisk oplevelse, da jeg var med til et barnedåb i en lille landsby, nær Knossos. Da familien samtidig var ejer af en fabrik, der fremstiller de net, som vi kender fra bl.a. hamburgerryg, og fabrikken ønskede sig en bedre vejforbindelse til fabrikken, ja så må man jo gøre sin indflydelse gældende på højere sted - man inviterer en minister med til barnedåben. Det var i dette tilfælde forsvarsministeren. I barnedåben deltog ca. 300 personer fra hele oplandet, samt en del politifolk til at passe på ministeren. Efter spisningen var der dans til et lokalt orkester. Festen sluttede med, at de mandlige deltagere skød med deres pistoler op i luften, så jeg blev mildest talt lidt overrasket, da vi jo ikke kender denne form på afslutning på fester.
6 2 uger på Samos med 3 dages udflugt til Tyrkiets havneby Kusadasi primært for at se de gamle klassiske udgravningssteder (Didyma, Milet m.fl.), men også for at opleve den tyrkiske befolkning. Det var en dejlig tur og specielt var det en oplevelse i basargaderne samt mavedans i en natklub
7 1 uge på øen Kalymnos (svampedykkernes ø) og 1 uge på Leros (kendt fra bogen af forfatteren Göran Schildt om Dianas ø der udkom i 1980)
8 2 uger ved Athen Rivieraen (Loutraki) med afstikker til øen Aigina ca. 1 times sejlads fra Athen, samt selvfølgelig besøg i havnebyen Pireus
9 2 uger på øen Kefalonia, der ligger lidt syd for Korfu
10 1 uge på Kreta med endnu en tur gennem Samaria-kløften samt 1 uge på Santorini (man har ikke set Grækenland, hvis man ikke har været på Santorini)
11 1 uge klassisk rundrejse (næsten som min første ferie) og en uge i Loutraki  
12 2 uger på øen Santorini med besøg på de dejlige lavastrande, hovedbyen Fira ved aftenstide i et helt fantastisk lys ned over Calderaen. Men selvfølgelig også med tur til Oi på nordkysten og udgravningsområdet Akrotiri og den helt fantastiske sejltur til naboøen Theresia, hvor alle postkortene kommer fra 
Fira by ved aftenstide
Fira by ved aftenstide
Manolas by på Theresia
Manolas by på Theresia
Manolas by på Theresia
Manolas by på Theresia
 
13 2 uger på øen Kefalonia med afstikker til Odysseus ø Ithaka
14 2 uger på øen Santorini
Jeg kan varmt anbefale andre at tage til Grækenland på ferie, for det er efter min mening det dejligste land at holde ferie i. 

Den græske befolkning er utrolige hjælpsomme, hvis man skal have hjælp.

Og den græske mad er da heller ikke at foragte. En gang salat med fetaost og oliven og med tzatziki og brød til, er jo et helt måltid i sig selv, men prøv den i de mange varianter der serveres i landsbyernes små tavernaer. Se evt. på siden med madopskrifter, hvordan man laver det.
 
 
Home