Børnene fortæller og andre historier fra det virkelige liv

 Her er en række sjove historier, som du kan vælge fra nedenstående liste.
Børnene fortæller

Verden ifølge børn

Hvad børn dog ikke kan finde på at sige....om Gud

Spiritusbilisme

Istiden
Middelalderen Klinisk ordbog
København Om forskellige lande
Eftertænksomhed Ordsprog
Sygdomme Hukommelsen
Christian den Fjerde

Lidt om religion

 
Andre historier fra det virkelige liv  
Tag bare hunden med...  Sodavand med kalkunsmag!
   
 

Lidt om religion 

Står det lidt sløjt til med kendskabet til den autoriserede trosretning eller andre trosretninger for den sags skyld, så er der her lidt information om forskellige trosretninger. 

Kvækerne
Kvækerne er meget fattige og bor mest på den amerikanske prærie, som nogenlunde svarer til en dansk hede. For at ligne Gud mest muligt må de ikke barbere sig og de skal også gå med sorte hatte. Kvækerne er nok de mest hellige, der findes. 

Jøderne
Jøderne begyndte med en, der hed Moses i Ægypten, men nu er de spredt ud over det meste af landkortet. Deres søndag hedder sabbat. Det betyder, at de ikke må arbejde, men skal sidde hjemme i deres huse og brænde syvarmede lysestager. De dyr, de spiser, skal være meget renlige og de skal slagtes, imens de endnu er i live. 

Katolikkerne
Katolikkerne tror fuldt og fast på Jomfru Maria og der er modstandere af folk, som er blevet skilt. Deres ypperstepræst hedder paven og er en gammel polak. Han bor i en kirke, der hedder Peterskirken i Rom. Når der skal vælges en ny pave, bliver alle kardinaler muret inde i et hus og de kommer ikke ud igen, før det er blevet vinter og der kommer røg op af skorstenen. 

Jehovas Vidner
I stedet for at tro på folkekirken skal Jehovas Vidner gå rundt fra dør til dør og vende folk om. De har Guds ord med i tasken og kan godt være svære at komme af med igen. Men hvis man siger, at man er muhamedaner, går de som regel hurtigt igen. De skal gå i pænt tøj med slips hver dag. De skal også gå tidligt i seng og stå tidligt op. Det er derfor deres avis hedder Vågn Op.

     
 

Sodavand med kalkunsmag!
Læst i Urban den 10. november 2004

USA - Et bryggeri fra Seattle har haft succes med en utiltalende læskedrik, sodavand med kalkunsmag. Sodavanden blev introduceret til Thanksgiving sidste år, hvor amerikanerne får kalkun. Ifølge Jones Soda har "en gennemsnitsforbruger ikke tid til at lave en hel kalkun". Kalkunsodavanden blev udsolgt på tre timer og herefter solgt for over 100 dollar på internettet. Nu introduceres nye smagsoplevelser, og direktøren i Jones Soda fremhæver smag af gryderet med grønne bønner. "Vi er stolte af, at vi har tilføjet smagen af stegte løg", siger han.

 
 

Tag bare hunden med...

Det kan være lidt af en udfordring at have hunden med på weekend eller ferie hos mennesker, der ikke er vant til hunde. En udfordring for gæsten, værten og ikke mindst hunden.

"Nej, nu må I altså komme og besøge os, når I er på de her kanter i ferien" lyder den hjertelige invitation. Måske endda for anden eller tredje gang. Og det lyder, som om de virkelig mener det.

Man mumler noget om, at det måske ikke er så ligetil, når man har hunden med.

"Ork jo, det finder vi sagtens ud af" forsætter hjerteligheden. Den ser jo ud til at være en lille nem fyr...

Den nemme lille fyr slår et par slag med halen og får et muntret udtryk i øjnene bare ved tanken om alt det spændende ukendte, der venter forude. Det ender med et jatak!. Denne gang.

Hvis man har en forkælet hund, og hvem har ikke det, kan det godt være med bange anelser, man kaster sig ud i nye, uafprøvede oplevelser og omgivelser. En forkælet hund med personlighed er i stand til at klare hvad som helst og hvem som helst. Det er bare at komme an. Og det gjorde vi så.

Som privat gæst med privat hund må man gå ud fra, at værtsfolkene er indforstået med, at det ikke er en udstoppet hund eller et legetøjsdyr, man medbringer. Men et levende væsen med gåpåmod og vaner.

Og hunden gjorde da også alt for at vise sig fra sin mest levende side. Med en hurtig løbetur gennem stuerne, så de små "ægte" tæpper kom til at lægge ret skævt - og et spring op i den pæne sofa for at vise, at hunde også kan have humoristisk sans.

Det kneb lidt med humoren hos den pæne værtinde, der jo ikke kunne gøre for, at hun led af rengøringsvanvid og hunde-antipati. Og hundens indbyggede radar lynhurtigt førte den frem til hende som den eneste ikke helt hundevenlige person i huset. Han hang op af hende, lagde hovedet kærligt på hendes knæ og udsendte venlige blikke og små opmuntrende lyde for at tilkendegive, at der ingen dårlige vibrationer var fra hans side.

Hun stirrede stift frem for sig imens og skyndte sig så at tørre den lille spytplet på nederdelen af med sit lommetørklæde. Imens styrtede hans menneske rundt og rettede på tæpper og puder og tørrede de fugtige poteaftryk af gulvet. Med en stor medbragt klud. Og med en undskyldning for at hunde jo ikke sådan har skiftesko med. Havde den firbenede gæst været en usikker hund, havde han sikkert været klar over den manglende popularitet. Men han var så vant til beundring, at han tog det for givet, at alle var vilde med ham. Og han tog det helt bogstaveligt, at vi skulle lade som om vi var hjemme.......

Så han tømte en skålfuld vand i store støjende slurke og gylpede det meste op bagefter. Frem med den medbragte klud igen. Værre var det at han tiggede ved bordet og at han midt i kaffen absolut skulle vaske sig bagi - lige foran damen. Og at han vaskede poter så længe og så grundigt, at der blev en stor våd plet på gulvtæppet. Han skulle også endelig køre rumpen hårdt hen over det nydelige lysegrå væg til væg tæppe og rulle sig rigtig for at få gnubbet rygstykkerne for at fjerne kløe, strandsand og andet ubehageligt. For så at slutte af med at ryste sig så voldsomt, så løse hår og hvad der ellers kunne være, fløj til alle sider. Han var både blind og døv for sine menneskers advarsler og ordrer, men forsatte veloplagt kampen til stregen. Det halve af maden røg uden for madskålen og han gøede højt ved den mindste lyd ude fra det ukendte. Til sidst gik han hen og skrabede så voldsomt på døren, at vi måtte gå ud og lufte os og tale alvorsord sammen. Det gik nu helt hen over hovedet på ham.

Han ville hellere grave blomster op og lave store huller i plænen og løbe efter de to katte. Med værtsparrets øjne i nakken, derinde bag gardinet, lykkedes det omsider at pacificere dyret.

Vi sagde tak for i aften og vaklede udmattede i seng og selvfølgelig havde det ingen interesse med hundetæppet på gulvet. Han ville sove i arm - det var jo sådan et fremmed sted og han var jo bare en lille hund. Og med et saligt suk faldt han til ro, mens han drømte højlydt om, hvor sjovt det var at være selskabets ukronede hovedperson. Vi brød op lidt før planlagt og det var der vist ingen der havde noget at indvende imod.

"Jeg forstår det ikke" sagde jeg undskyldende. "Sådan plejer han aldrig at opføre sig." De forsøgte at smile venligt til farvel. Men den hjertelige invitation blev ikke gentaget. Sært nok.

Først når man har haft hund med på besøg hos en hundeløs familie med et pænt hjem, får man en fornemmelse af, at den måske ikke er helt så velopdragen, som man troede. Men at man har vænnet sig til de særheder og unoder, der er med til at skabe liv i huset, når man har en personlig hund.

af Birte Olufsen

 
 

Spiritusbilisme

Man skal ikke drikke, når man er fuld, og man skal slet ikke køre bil, når man har det sådan. For det første er det forbudt, og for det andet går det som regel hurtigere, hvis man går.

Skulle det alligevel ske, bliver man standset af politiet i en politibil, der gerne vil se ens kørekort. Derefter bliver man trukket ud af bilen og skal ånde betjenten op i hovedet. Hjælper det ikke, får man en blå ballon, som man skal puste i, og hvis den springer med et ordentlig knald, er man fuld. Man bliver så lagt ind i nogle håndjern og kørt til stationen, hvor lægen tapper blodet ud af en for at være helt sikker.

Herefter bliver man kastet i destillationen, som er en celle, kun indrettet til fulde mænd.

Om morgenen, når man så er blevet ædruelig igen, er betjentene helt anderledes. De kommer anstigende med kaffe og rundstykker og måske en Gammel Dansk til at vågne på.

 
 

  Istiden

I begyndelsen var der is over det hele.

Det var streng vinter, og der levede kun isbjørne og fugle. De havde det ikke så godt, for der var ikke nogen til at fodre dem.

Da solen blev stærkere smeltede isen, og det myldrede frem med mennesker. Først hed det istiden, og så kom stentiden, fordi de første mennesker levede af sten. De brugte dem også til at lave økser af.

 
 

 Middelalderen 

Livet var ret omskiftelig.

Den ene dag var man i godt humør, og den næste dag var man død. De havde nogle grusomme måder at dø på.

Først kom man i en mørk fangekælder uden isolering og mad, med fugt og tudser. Så blev man brændt på et levende bål. Det var heller ikke sjovt at være syg: så fik man benet savet af uden bedøvelse.

 
 

København

Hvis det ikke havde været for Absalon så var København ikke blevet en by. Han grundlagde havnen og  jernbanen til Roskilde. Da Absalon døde, trådte Christian den Fjerde til og byggede videre på byen. Det gjorde han så godt, at København den dag i dag er byernes by næst efter Paris.

Kongeslottet En anden af Christian den Fjerdes efterladenskaber er Rosenborg Slot. Her opbevares alle kronerne samt den kongelige mønt. Herudover er der også kongehuset, og det er sørme ikke noget almindelig hus. Kongeslottet blev bygget om til et dronningeslot, dengang den gamle konge døde.

Dronningens Fødselsdag Når det trækker op til dronningens fødselsdag, kommer gartneren og spiller fødselsdagssangen for hende, og de råber hurra 21 gange. Så kommer de ud på altanen og vinker med den ene hånd: den anden har de i lommen.

 
 

Om forskellige lande

Italien
For enden af Italien ligger der en mindre ø, der hedder Brasilien. Her lever de af spaghetti, oliven og mafiaen.
Nogle steder er der så meget vand i gaderne, at de må sejle rundt i gondoler.

Frankrig
Frankrig er et underligt land. Disse spiser snegle og frøer og siger goddag med venstre hånd. I hovedstaden Paris har man et kunstigt tårn, der hedder Eiffeltårnet. Der er mange der vælger det som den sidste udvej.

Kina
På den anden side af jorden bor kineserne; når det er nat i Kina, er det sommer i Danmark.
Her i Asien dyrker man asier og ris, mest det sidste. Kineserne er såkaldte østerlændinge, men de spiser dog også forårsruller og fuglereder. Deres tegnsprog er nok det sværeste i verden.
 

Andre lande
USA og Sovjetunionen er de to største supermarkeder i verden.

Egypten er et stort land, som består af sand og kameler.

I gamle dage kaldte man Iran for Persien, nu hedder det Irak.

 
 

 Eftertænksomhed

Da Kennedy blev skudt, faldt der tre skud, men man fandt kun de to.

At løbe med en halv vind er det samme som at synge en halvkvalt vise.

Et spøgelse er et lagen med to huller.

 
 

Ordsprog

Ordsprog er et sjovt sprog. Det er et sprog, der siger det korte af det lange, så det kan huskes.

Sko din hest – Skomager, bliv ved din hest.

Selv om naboen er en stud – du skal ikke begræde din næstes hustru.

Forår hos grønthandleren – Han gjorde sine poser grønne.

 
 

Sygdomme 

Min mor er meget overstadig med mig. Hver gang jeg hoster tre gange i træk, skal vi ned til lægen og ha´ at vide, at det nok går over af sig selv.

Blindtarmsbetændelse er en farlig sygdom. Den kommer som en tyv om natten, og næste morgen, er det, som om man har fået en kniv i halsen.

 
 

Hukommelsen

Hukommelsen er en stor grå klump inde i hovedet. Når man bliver gammel, er det kun en lille klump, men den er til gengæld sort.

Svigter hukommelsen helt er det, fordi der går en sort klap ned foran hjernen, det sker mange gange i skolen.

 
 

Christian den Fjerde

Christian den Fjerde var en af dem, der var med til at skrive danmarkshistorien. Han var kun født med et øje, derfor havde han klap for det andet. Han levede uafbrudt fra 1588 til 1648. Christian den Fjerde kom på tronen som toårig; det var dog kun en barnetrone. Da han blev større fik han en rigtig trone. Christian den Fjerde havde et godt øje til pigerne. Det var det højre, for det venstre manglede han. I 1608 giftede han sig for tredje gang med Grevinde Danner. Det holdt heller ikke længe. Hans mest kendte kone var Flora Danica. Hun rejste senere i eksyl i Norge, hvor hun blev forfader til mange. Christian den Fjerdes første datter på venstre hånd var Kirstine Ulfeldt. For at hun ikke skulle løbe med mandfolk, spærrede han hende inde i Blåtårn i 83 år. Til sidst blev hun dog befriet af en bejler fra Bornholm. Det skrev hun en hel bog om.

Om søndagen var Christian den Fjerde en lystig fyr. Så tog han i skoven og dansede og sejlede i robåd med alle sine koner. Han kunne og godt li´  et bæger og et stykke med torskerogn, men hva´, vi er jo alle sammen mennesker. Også damerne spiste hvad de ville, for de havde ikke nogen vægt de kunne blive vejet på.

Dengang havde de heller ingen frimærker, så al post måtte køres i hestevogn. Somme tider kunne et brev være flere dage om at komme til København. Det samme gjaldt for julemærker.

Christian den Fjerde elskede stjerner og for at komme tættere på, byggede han Rundetårn. Da man byggede Kronborg, glemte man Holger Danske nede i kælderen. Nu er han helt forstenet, og hans skæg er groet fast i bordet. De mest bevarede mosefund fra den tid er Nyboder og Christiansborg.

Christian den Fjerde var en af de største krigere, man har set i fredstid. Han slog svenskerne tre gange i træk, men hvor mange gange var Adam i Paradis, som man siger? 

Den næste gang tabte han og mistede det ene øje. På den måde lignede han Lord Nielsen. Det var bare ikke det samme øje, de tabte.

Kongen havde en god ven, der hed Peter Wessel. Han fik øgenavnet Tordenskjold og drog i krig med svenskerne, fordi de var nærmest. Når han ikke var i krig solgte han fisk i Norge.

Christian den Fjerde dør så i 1648. Det måtte jo ske før eller senere. Da han døde, blev han malet og hængt op i Domkirken. Selv om han både var enøjet og kejthåndet, er Christian den Fjerde nok det største danefæ, vi har haft.

 
 
 

 Klinisk ordbog

Hofteskål: En slags potte man bruger i en seng på hospitalet.
Adamsæble: Et punkt på halsen. Det hedder sådan på grund af det med Eva og slangen.
Gul feber: Den værste sygdom i Kina.
Akillessenen: Det sted det er bedst at kilde folk.
Hormoner: Nogle mennesker, der gå rundt ved dørene og snakker om Jesus.
Sult: Det bedste middel mod sult, er at holde vejret indtil man ikke er sulten mere.
 
 
 

Verden ifølge børn

Vandet her i landet er meget vigtigt, for hvis vi ikke havde vand, kunne vi ikke lære at svømme, og så ville vi jo drukne.
Svend 8 år

Anden svømmer som den gør, fordi den har gåsehud mellem tæerne.
Esben, 9 år

Da der ikke er så mange harer mere, må man nøjes med at spise forlovet hare, hvis man absolut vil have hare.
Lykke, 9 år

En kommunist er en, der arbejder ved kommunen.
Per, 11 år

Ringridning: et spil hvor man kommer ridende hen til en lille ring, og så gælder det om at få hesten igennem ringen.
Jens, 10 år

Stikpiller: De piller lægen bare stikker folk uden at de ved det.
Henning, 10 år

Kongen var god imod befolkningen, blandt andet afskaffede han svangerskabet; dog var han nødt til at indføre det igen, da han ellers ikke kunne få soldater.
Tine, 11 år

Hvad der er sket i historien er forskelligt fra årstal til årstal.
Erik, 11 år

De første grønlændere lærte hurtigt at presse saften ud af sneen, og det kaldte de for vand.
Peter, 10 år

Jeg synes, det er godt at have et arbejde. For hvis der ikke er noget i fjernsynet, man kan lide, så sidder man bare og keder sig i et helt år.
Adam, 7 år

Hvis der er en mand, der drikker rigtig meget øl, når han er på arbejde, har han en fuldtidsstilling.
Simone, 8 år

Der er stor forskel på et job og et arbejde. De lider ikke af det samme.
Sofie, 8 år

En læge er det samme som slagteren. Det er bare et sygehus.
Emma, 7 år

 
 
 

Hvad børn dog ikke kan finde på at sige....om Gud

Det er typisk Gud at være god.
(Jenny 6 år)

Gud kommer egentlig fra Gudhjem.
(Lars Henrik 5 år)

Gud er en blød mand. Han er næsten gennemsigtig.
(Kate 6 år)

Det er Gud der ejer Solen. Han slår den fra om natten for at spare på strømmen.
(Nicole 5 år)

Guds mor hedder Gudmor. Hun er mor til alle hans børnebørn: Moses, jesus og Julemanden.
(Henrik Andre 7 år)

At være engel er typisk kvindearbejde.
(Anna 9 år)

Drenge ligner ikke engle. Ikke engang når de smiler.
(Cornelia 7 år)

I Paradiset bruger de nogle grønne duske i stedet for underbukser.
(Therese 7 år)

Jeg tror, det var en, der hed Mogens, som lavede de ti bud.
(Karianne 7år)

Jesus gik bare forbi et kors, og så blev han pludselig slået med en kæp og naglet fast imod sin vilje. Så korsede han sig.
(Halvor 6 år)

Nogle kastede sten på hans grav. Derfor stod Jesus op og blev jøde. Og så blev der stor opstandelse.
(Sofie 9 år)

Præsten klæder sig ofte i Adams pragt. Han læser fra Bibelen og synger Ære være Gud i øjet.
(Jenny Kristine 9 år)

En discipel er en slags æsel.
(Rune 6 år)

Jeg har spist en discipel engang, men den smagte ikke særlig godt.
(Sophie 7 år)

Menigheden er dem, der holder med præsten.
(Mie 8 år)

Hvis man lægger sig på knæ oppe ved hegnet ind til præsten, får man hundekiks.
(Frida 6 år)

De børn, der skal døbes, skal have en lang kjole på, selv om de er drenge. De er for små til at grine af det.
(Johnny 5 år)

Præster skal bl.a. være med til fødsel og dåb og konspiration og begravelse.
(Christoffer 8 år)

Hvis man ikke vil være gift længere, fordi manden måske var dummere end man troede, så kan man skilles som venner.
(Silje Marie 7 år)

Og der findes to slags engle: Almindelige engle og skytsengle. Skytsengle er skudt ud af kanoner. Dem er der lidt mere fart på. Og så er de ofte lidt mere stive i håret.
(Anne Sophie 6 år)

I Danmark er det hvedebrødsdage hver dag med wienerbrød til morgenmad.
(Morten 7 år)

Jeg har en hund som tror på Gud.
(Ida 5 år)

Reeza tror ikke på Gud, han tror på Allan.
(Kate 6 år)

Når klokken er 12 vender alle sig mod Mekka og bider i kvasterne på tæppet.
(Raymond 7 år)

Når nogen dør, bliver de lagt ned i jorden, og så siger præsten: Af jord er du kommet og der skal du blive. Så tømmer han en spand jord i hovedet på dig.
(Hans Petter 9 år)

Man kan blive frelst eller totalfrelst; det kommer an på hvad man gider.?
(Ingrid Marie 8 år)

 
 
Har du nogle historier, som du mener jeg skal have med på denne side, så send mig en mail.

Home